Technologia mrożenia

Jesteśmy producentem mrożonych owoców i warzyw.

 

Surowiec pozyskujemy od sprawdzonych producentów, z którymi współpracujemy w ramach wieloletnich umów kontraktacyjnych. Wymagania jakościowe dotyczące surowca szczegółowo określają nasze specyfikacje uwzględniające dalsze przeznaczenie oraz wymagania odbiorców.
Nasze mrożonki produkujemy ze starannie wyselekcjonowanych odmian.

 

Przed procesem mrożenia surowce poddawane są rygorystycznej selekcji, sortowaniu i uszlachetnianiu.

Wyroby gotowe każdorazowo poddawane są wnikliwej ocenie laboratoryjnej, na podstawie której wystawiany jest atest jakościowy.

 

Nasze moce mroźnicze oscylują na poziomie 4t/godzinę.

 

Mrożonki oferujemy w bardzo szerokim asortymencie, w wielu klasach jakościowych i w różnych opakowaniach: woreczki foliowe, kartony, worki papierowe.
Nasze zdolności przechowalnicze to 3600 szt. miejsc paletowych.
Dzięki sprawdzonej jakości i zaangażowaniu całego zespołu cieszymy się zaufaniem wielu producentów branży spożywczej.

 

Jako producent żywności liofilizowanej oferujemy ponadto liofilizaty:

 

owoce liofilizowane (tu polecamy zwłaszcza: truskawki liofilizowane i żurawina liofilizowana)

warzywa liofilizowane

zioła liofilizowane

grzyby liofilizowane

proszki liofilizowane